Lezing: Sporen van het leven van Caspar van Wittel in Amersfoort en Rome

In deze lezing wordt ingegaan op de zoektocht in verschillende binnen- en buitenlandse archieven naar sporen van het leven van Caspar van Wittel. Catalogusauteurs Miriam Kolk en Albert Boersma vertellen over hun onderzoek en hoe zij via verschillende bronnen meer informatie wisten te vergaren over o.a. de woonhuizen van Caspar van Wittel in Amersfoort en Rome. Zo wist Albert Boersma met speurwerk in archief Eemland en door het bestuderen van bronnen uit de tijd te achterhalen waar de ouders van Caspar van Wittel woonden in Amersfoort. Miriam Kolk beschrijft de verschillende woonadressen van Van Wittel in Rome, met wie hij daar woonde en hoe dit terug te vinden was in Romeinse archieven.

Toegang tot de lezing is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs van Kunsthal KAdE.

Graag van te voren aanmelden via boekingen@kunsthalkade.nl
Locatie: Eemzaal, Kunsthal KAdE