We zijn weer ‘thuis’

Aangezien de periode van de tentoonstelling bijzonder druk was, heb ik na afloop even de tijd genomen maar zo langzamerhand wordt het toch wel weer eens tijd iets te schrijven! Helemaal omdat ik inmiddels weer ‘thuis’ ben, namelijk op het Nederlands Instituut in Rome. Hier doe ik als het even kan in de zomer een paar weken onderzoek.

Het KNIR (Koninklijk Nederlands Instituut Rome) is het oudste en grootste van alle Nederlandse wetenschappelijke instituten in het buitenland. Er worden hier lezingen en congressen gehouden, allerlei culturele en wetenschappelijke activiteiten georganiseerd en cursussen gegeven op verschillende niveaus binnen verschillende disciplines (ook interdisciplinair). Daarnaast biedt het instituut onderdak aan onderzoekers zoals ikzelf en stelt beurzen beschikbaar. Ik ben hier voor het eerst geweest in 2014 toen ik een beurs kreeg om hier onderzoek te doen voor mijn Masterscriptie. Sindsdien ben ik hier meerdere keren geweest in de zomer waardoor het hier nu een beetje voelt als thuiskomen 😉 De staf is heel prettig, kundig en helpt je waar ze kunnen. En er is een fijne bibliotheek om in te werken met een “kick-ass librarian”. Al met al is het weer superfijn om hier een tijdje te zijn!

De komende weken ga ik natuurlijk in de eerste plaats hard werken aan mijn onderzoek maar ik zal ook weer de tijd nemen om wat wetenswaardigheden rondom onze vriend Caspar van Wittel en zijn familie, vrienden, etc. met jullie te delen. Wordt vervolgd dus weer 🙂 🙂

4 gedachten over “We zijn weer ‘thuis’”

  1. Leuk!
    Ben nieuwsgierig waar je ons mee gaat verrassen!
    Zo langzamerhand wordt Caspar een goede bekende/vriend!!
    Veel inspiratie en plezier in Rome! X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: