Prospetto di Roma – Vasi 1765

Gisteren had ik het over de website van Roma Ieri Oggi. Deze heeft allemaal fantastische foto’s van Rome door de jaren heen maar ook een aantal oude plattegronden. Wie het leuk vindt om die te bekijken, kan op de homepage klikken op het kopje “MAPPE”. Maar bij deze ook een directe link naar een van die plattegronden, het gezicht op Rome uit 1765 van Giuseppe Vasi (volledige naam: “Prospetto D’alma Città Di Roma Visto Dal Monte Gianicolo (Vasi, 1765)”). Dit is het gezicht op Rome dat ook in de Gabinetto delle Stampe hangt en dus te zien was op de foto bovenaan van mijn blog daarover. (Je kunt via de link de afbeelding ook op het volledige scherm laten zien en dan nog inzoomen.)

Prospetto d’alma città di Roma visto dal Monte Gianicolo (Vasi, 1765)

Voor wie geïnteresseerd is in Vasi, is er ook een site die ik vast al een keer heb genoemd maar bij deze voor de volledigheid nog een keer. Dit is de site waar alle afbeeldingen van Vasi te vinden zijn maar ook een interactieve plattegrond van Nolli waar je kunt zoeken op bepaalde gebouwen, architecten, etc. (via het blokje “interactive” rechtsboven). Superleuk om een keer naar te kijken!

http://vasi.uoregon.edu/index.htm

Veel plezier er mee!

Eén gedachte over “Prospetto di Roma – Vasi 1765”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: