Gabinetto – dl 2

Oké, ik geef toe, gisteren heb ik me er een klein beetje makkelijk van af gemaakt.. Het was laat en ik was moe en het was een te drukke dag geweest om heel uitgebreid te schrijven. Maar dat gaan we vandaag goedmaken 😉

Gisterochtend was ik om 9.00 al weer present bij het Gabinetto dei Disegni e delle Stampe voor de tweede lading Van Wittel-tekeningen. Zoals ik vorige keer al vertelde is het prentenkabinet onderdeel van het Istituto Nazionale per la Grafica en bevindt zich in Palazzo Poli. De ingang is aan de Via della Stamperia:

Bij de ingang meld je je bij de balie, geef je je identiteitskaart af, wordt je ingeschreven, krijg je een bezoekerspasje, wordt je telefonisch aangekondigd bij het kabinet en loop je vervolgens door het gebouw in via het centrale halletje:

Dan ga je met het liftje naar de tweede etage en gaat daar gang na gang na gang na gang na gang door:

Ja, de eerste keer ben ik dus ook inderdaad verdwaald 😉

Maar dan ben je toch echt daadwerkelijk aangekomen in het Gabinetto:

Overigens is het ’s ochtends nog ‘redelijk’ rustig bij de Trevi-fontein…

Na al deze ‘omzwervingen’ wacht je dan braaf totdat de door jou aangevraagde tekeningen uit de kluis naar je toe worden gebracht en kun je aan het werk:

Van tevoren moet je een afspraak maken en opgeven wat je wilt bekijken/inzien. De meeste Van Wittels in de collectie had ik al aangevraagd voor de vorige afspraak maar er waren er nog een paar die ik niet gezien had omdat je niet onbeperkt kunt opvragen. Voor de afspraak gisteren had ik twee losse inventarisnummers doorgegeven die enkel in een archiefdoos opgeslagen waren plus een serie nummers die samen in een map zouden zitten. Ik kreeg die hele map en inderdaad zaten er een paar Van Wittels in maar wat schetste mijn verbazing… er zat ook een aantal schetsen in van vriend Luigi!! Wat zijn dat toch heerlijke momenten, gewoon cadeautjes 🙂 🙂 Het waren er niet veel maar wel hele leuke, namelijk schetsen voor onderdelen van de Reggia van Caserta. Bijvoorbeeld een opzet voor een loge in het theater van het paleis met allemaal berekeningen er bij. En om het dan goed zichtbaar te maken had hij er ook mensjes in getekend:

Dat was dus een heerlijke ochtend!!!

Eén gedachte over “Gabinetto – dl 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: