De tentoonstelling is open!

Afgelopen vrijdag was de opening van de tentoonstelling in Kunsthal KAdE en dat ging niet ongemerkt voorbij! In Trouw, AD (de Amersfoortse editie), NRC en het Parool verschenen artikelen, hieronder een link naar het artikel in het AD:

https://www.ad.nl/amersfoort/groots-eerbetoon-aan-amersfoortse-schilder-caspar-van-wittel-in-kunsthal-kade~aa5fd70a/

In de tentoonstelling zijn zo’n 75 werken te zien van Van Wittel, schilderijen en gouaches maar ook tekeningen. Dat is een hoog aantal dus er is veel te zien en te bewonderen! Juist de combinatie in deze tentoonstelling van de geschilderde werken met de getekende ontwerpen en schetsen is mijns inziens heel waardevol omdat je de kunstenaar Van Wittel hier zo goed door leert kennen. De tekeningen waren oorspronkelijk natuurlijk niet bedoeld om op deze manier gezien te worden maar het geeft een heel goed beeld van de werkwijze van Van Wittel en de manier waarop hij zijn vedute ‘componeerde’. De vele werken geven daarnaast ook een goed idee van het leven van Van Wittel, omdat alle (grotere) steden waar hij gewerkt en gewoond heeft, vertegenwoordigd zijn.

Voor wie gaat kijken: heel veel plezier en geniet er van!!

2 gedachten over “De tentoonstelling is open!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: